Vizită de studiu în cadrul programului „Youth Bridging Across Nistru River”

Programul „Youth Bridging Across Nistru River” implementat de către Asociaţia pentru Politică Externă cu suportul Ambasadei Lituaniei în Republica Moldova.

În perioada 11-14 ianuarie 2011, un grup de tineri cercetători (masteranzii şi doctoranzi) de pe ambele maluri ale Nistrului, au participat la o vizită de studiu la Consiliul Permanent al OSCE.

Printre participanţi s-a aflat şi cercetătorul ştiinţific stagiar al Institutului Integrare Europeană și Științe Politice, Şaran Vladislav.

La prima etapă a vizitei – 12 ianuarie – a avut loc o întâlnire cu Pascal Heyman de la Centrul pentru Prevenirea Conflictelor; cu Stijn Schrooten, care a condus un seminar despre rolul OSCE în Moldova şi Andrey Rudenko de la Secretariatul General OSCE.

De asemenea a avut loc o întrunire cu Delegaţia Permanentă a RM pe lângă OSCE, la care participanţii programului au avut ocazia să poarte un dialog cu privire la activitatea OSCE şi rolul ei în soluţionarea diferendului transnistrean.

La 13 ianuarie tinerii au avut înalta onoarea să fie prezenţi la Şedinţa Specială a Consiliului Permanent al OSCE, unde Ambasadorul Republicii Moldova, domnul Valeriu Chiveri, a salutat prezenţa grupului din Republica Moldova de pe ambele maluri ale Nistrului.

Agenda vizitei de studiu a cuprins și participarea la concertul în onoarea preluării Preşedinţiei OSCE de către Lituania, la Centrul de conferinţe Hofburg.

Prin scopul general al acestei vizite s-a urmărit informarea participanţilor asupra rolului OSCE în RM şi consolidarea relaţiilor dintre tineri de pe ambele maluri ale Nistrului.

Comments are closed.