Vizita prof. Joseph Troisi, Directorul Institutului ONU pentru Îmbătrânire din Malta

La  15 martie a.c. Institutul Integrare Europeană și Științe Politice al AȘM a fost vizitat de către prof. Joseph Troisi, Directorul Institutului ONU pentru Îmbătrânire din Malta.

În cadrul programului vizitei sale oficiale în Republica Moldova, prof. Joseph Troisi a  solicitat  o întîlnire cu specialiștii din  domeniul demografiei ai Academiei de Științe a Moldovei.

În acest context, Reprezentantul-adjunct  UNFPA în Republica Moldova dr. B. Gâlcă a propus această întrunire la care au participat Vicepreședintele AȘM dr.hab Dna Mariana  Șlapac, academicianul Gheorghe Paladi, dr. Olga  Gagauz, Olga Penina, cercetătorii Sectorului Demografie al Institutului Integrare Europeană și Științe Politice al AȘM

În discuție au fost abordate probleme ce țin de fenomenul îmbătrânirii populației și consecinţele economice şi sociale ale acesteia pentru Republica Moldova. La fel s-au discutat programele de studii care le oferă institutul ONU pentru Îmbătrânire în scopul sporirii cunoștințelor avansate și capacităților de dezvoltare a politicilor în domeniu.

Comments are closed.