Masă rotundă: „Politici migraționale în țările de origine și în cele de destinație: efecte sociopolitice și demografice”

Masă rotundă: „Politici migraționale în țările de origine și în cele de destinație: efecte sociopolitice și demografice” organizată de Centrul Cercetări Strategice al ICJP

Centrul Cercetări Strategice al ICJP vă invită să participați la masa rotundă cu genericul „Politici migraționale în țările de origine și în cele de destinație: efecte sociopolitice și demografice”.

Evenimentul va avea loc la 17 februarie 2015, ora 10.00, în incinta Academiei de Științe a Moldovei (bd. Ștefan cel Mare si Sfânt nr.1, et. 2, Sala Mică de Conferințe).

În cadrul evenimentului vor fi abordate subiecte ce vizează caracteristicile migrației externe și interne din Republica Moldova, conexiunea dintre fenomenul migrației și politicile de dezvoltare, subiectul cetățeniei în contextul migrației, impactul migrației informale, criza demografică în contextul migrației externe, exodul de creiere vs. valorificarea capitalului uman emigrat, rolul migrației în integrarea Euro-Atlantică etc.

Sunt invitați membrii comunității științifice, reprezentanți ai societății civile, ai autorităților publice centrale și ai mass-mediei.

Programul evenimentului se anexează.

Pentru detalii contactați:

Dr. Vitalie VARZARI,

e-mail: vitalievar@gmail.com

mob: +373 60061093

Download (DOC, 464KB)

Comments are closed.